AllSight Malaysia Logo

Calon PH Padang Serai, M Karupaiya Meninggal Dunia

Calon PH Padang Serai

Calon Pakatan Harapan (PH) bagi kerusi Parlimen Padang Serai, M Karupaiya disahkan meninggal dunia sebentar tadi akibat serangan jantung.

Lapor portal Free Malaysia Today, perkara itu disahkan oleh Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil.

“Saya boleh sahkan beliau meninggal dunia. Saya baru dapat tahu kira-kira 15 minit lalu dan masih menunggu berita lanjut,” katanya kepada FMT.

Tambahnya, Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail akan mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung pemergian Karupaiya.

Ketua Polis Daerah Kulim, Redzuan Salleh berkata, Karupaiya menghembus nafas terakhir pada jam 2.27 petang tadi di Hospital Kulim.

“Kami masih belum mengetahui punca sebenar kematian dan kami maklumkan perkembangan terkini. Kami mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang,” katanya kepada FMT.

Karupaiya yang mempertahankan kerusi itu untuk penggal kedua berdepan saingan enam penjuru apabila dicabar calon Barisan Nasional, C Sivarraajh, Azman Nasrudin daripada Perikatan Nasional, Hamzah Abdul Rahman (Pejuang), Bakri Hashim (Warisan) dan calon bebas, Sreanandha Rao.

Ahli PKR itu memenangi kerusi Parlimen berkenaan pada pilihan raya umum 2018 selepas menewaskan Leong Yong Kong daripada MCA dan calon PAS, Sobri Osman.

Cookie Consent with Real Cookie Banner